Bijna 6.000 consumenten bepaalden samen met de vakjury de winnaar van de VGZ Zinnige Zorg Awards. Met de awards erkent zorgverzekeraar VGZ de inspanning van zorgverleners om te komen tot zinnige zorg. Zo definieert verzekeraar VGZ zorg waarin de patiënt centraal staat, die overbehandeling en verspilling voorkomt en daardoor bijdraagt aan het betaalbaar houden van zorg.

Het Nederlandse publiek stemde dit voorjaar op tien zorgideeën die de zorg vooruit helpen én betaalbaar houden. Een vakjury bestaande uit oud-minister van VWS Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl) beoordeelde de drie initiatieven die hierna als finalist overbleven. Zorgidee ‘Keer diabetes om’ uit Uden bleek tijdens de finale van de VGZ Zinnige Zorg Awards in Arnhem het meest veelbelovende idee.

'Leefstijl als geneesmiddel'
Het idee won daarmee, naast de gouden award, 10.000 euro. Met de prijs kan de winnaar verder werken aan innovatie in de zorg.

“Leefstijl als geneesmiddel, dat is innovatief en aansprekend”, oordeelde de jury over ‘Keer diabetes om’. Klink liet zich al eerder lovend uit over 'Keer diabetes om'.
Dit artikel afdrukken