De Poolse kandidaat-eurocommissaris voor Landbouw, Janusz Wojciechowski, is voor zijn 'herexamen' bij het Europees Parlement geslaagd. Na een zwak optreden tijdens de eerste hoorzitting, moest hij 7 schriftelijke vragen beantwoorden en voor een tweede vragenronde aantreden. Dat ging aanmerkelijk beter. Volgens VVD-Europarlementariër Jan Huitema wist Wojciechowski zijn plannen voor een modern Europees landbouwbeleid in meer detail toe te lichten.

Na het groene licht reageerde de kersverse Landbouwcommissaris: "Ik ben vastbesloten om te zorgen voor veilig en betaalbaar voedsel voor onze burgers en een redelijke levensstandaard voor onze boeren. Ik kom zelf uit een landelijk gebied in Polen en ben er vast van overtuigd dat we onze plattelandsgemeenschappen moeten steunen.”

Jan Huitema toont zich nog steeds kritisch over de nieuwe commissaris. “Janusz heeft de goedkeuring gekregen van het Europees Parlement, maar wat mij betreft heeft hij het met hakken over de sloot gehaald. Wojciechowski had vandaag een sterker verhaal dan vorige week, maar mijn zorgen over zijn geschiktheid voor deze rol zijn niet helemaal weggenomen. Ik zal zijn werk dan ook goed in de gaten houden de komende tijd, zodat hij zich aan zijn opdracht houdt om te werken aan een Europees landbouwbeleid dat werkt voor de boer.”
Vilt - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Wojciechowski is de nieuwe Europese Landbouwcommissaris - VILT
Reageer
  • Deel
Druk af