Rauwmelkse kaasliefhebbers in de VS hebben goede hoop dat de Food and Drug Administration (FDA) de regels voor deze kazen zal versoepelen. Op dit moment gelden er strenge regels voor rauwmelkse kazen in de VS en geldt er zelfs een importverbod op bijvoorbeeld Roquefort.

In 2009 verscherpte de FDA de toegestane hoeveelheid niet-toxigene E.coli van 100 naar 10 Most Probable Number per gram. Voor gepasteuriseerde producten is dit een indicatie van de hygiëne tijdens de productie omdat de micro-organismen tijdens verhitting geëlimineerd zijn. Kathlees Glass van the University of Wisconsin’s Food Research Institute geeft echter aan dat dit een slechte maat is voor de veiligheid van rauwmelkse kaas omdat deze bacterie nu eenmaal in melk zit. Kaasmakers klagen dat de regel de verkoop van rauwmelkse kaas praktisch onmogelijk maakte. In februari 2016 beloofde de FDA opnieuw naar E.coli als indicatororganisme te kijken en testte ruim 1600 kaasmonsters. Hierin werd geen relatie gevonden tussen niet-toxigene E.coli en ziekteverwekkers. Bronwen Percival, auteur van Reinventing the Wheel: Milk, Microbes, and the Fight for Real Cheese hoopt dat de FDA na dit resultaat de regels meer op de tolerantere Europese regels laat lijken.
Time - The FDA Is Softening Its Stance on Cheese and Microbes
  • Deel
Druk af