Wetenschappers van de Harvard School of Public Health, de University of Rochester en de Universiteit van Murcia, in Spanje presenteren het resultaat van hun onderzoek op het jaarlijkse congres van de American Society of Reproductive Medicine.

In een eerste studie vroegen ze mannen tussen de 18 and 22 naar hun voedingspatroon en onderzochten de kwaliteit van hun sperma. Ze corrigeerden de verkregen gegevens voor invloeden als verschillen in ras, drank- en tabakgebruik en BMI. Aan de hand van factoranalyse werden de voedingspatronen van de respondenten verdeeld in een zgn. 'Western diet' en een 'Prudent Diet'. Het Prudent diet liet een hogere kwaliteit sperma zien. Het sperma was actiever.

Aan het Fertility Center at Massachusetts General Hospital werd een tweede studie uitgevoerd. Mannen werd gevraagd bij te houden wat ze eten. Ook hun zaadkwaliteit werd geanalyseerd. Van een deel van de zaadsamples werd het gehalte aan transvetten gemeten. De onderzoekers constateerden dat een dieet met veel transvetten leidt tot een lagere zaadconcentratie in het sperma.
Tevens stelden ze een hoger niveau aan transvetten in het zaad zelf vast.
Dat schrijft de Australian Food News vanmorgen.

Volgens de Telegraph van vandaag helpt bewegen om het niveau van je zaad weer een beetje op te krikken.
Dit artikel afdrukken