jumbokip


Zo analyseerde ik het afgelopen weekend voor de Levensmiddelenkrant. Door te focussen op de kern in 375 woorden, ben ik te hard over de Kip van Morgen van het CBL. Die had zijn nut in het proces om tot hier te komen. Ook de misser van AH - die niet goed luisterde naar de kritiek op de CBL-kip - was nodig. Maar het is vooral bijzonder dat Wakker Dier zijn verantwoordelijkheid nam en een Nieuwe Standaard voor Kip zette die de Dierenbescherming al jaren weigert te creëren.

Wakker Dier tolereert de Nieuwe Standaard niet alleen, maar steunt die en zal niet rusten voor alle supers erop overgaan. Wakker Diers Hanneke van Ormondt schreef: Groot nieuws in onze langlopende campagne voor de plofkippen!
Jumbo zet als eerste landelijke supermarkt een serieuze stap voor de kippen en vervangt de plofkip door een betere kip. Deze zeer belangrijke doorbraak komt na meer dan twee jaar intensief campagne voeren. Dat was alleen mogelijk dankzij uw hulp en volharding. We zijn heel dankbaar voor uw vertrouwen in al die jaren.
Jumbo laat zien dat de plannen van de andere supermarkten, zoals de flopkip van Albert Heijn, écht onvoldoende zijn. Dit is hét moment om ook de andere supermarkten aan te spreken. En dat gaan we doen ook! Want op termijn dient 1 ster van het Beter Leven kenmerk de minimumnorm voor alle kippen te worden.
Maar eerst is het nu tijd voor de Nieuwe Standaard.

Fotocredits: Levensmiddelenkrant (tekst), Jumbo (kip)
Dit artikel afdrukken