Jumbo start vandaag een samenwerking met de app tegen voedselverspilling Too Good To Go. Dat schrijft de supermarkt in een persbericht. Het pilotproject loopt eerst in 13 Jumbo-winkels in Amsterdam, Groningen en Wageningen. Klanten kunnen er voor €5 een Magic Box kopen ter waarde van €15.

De inhoud van de Magic Box bestaat uit eten dat anders zou worden weggegooid. De klant mag de inhoud niet kiezen, het is eten wat de pot schaft.

De pilot duurt 1 maand. “We optimaliseren onze keten zo goed mogelijk om verspilling te voorkomen, sporen klanten aan om thuis minder weg te gooien en werken samen met de Voedselbank. De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap. Eentje waar ook onze medewerkers blij mee zijn, want dankzij dit initiatief kunnen zij samen met onze klanten eten ‘redden’,” zegt Theo Willemse, executive director Sales & Operations bij de Jumbo in het persbericht.

De AH to go-winkels sloten zich al eerder aan bij het initiatief.

Op 26 maart 2019 organiseert Foodlog samen met Emerce het congres Digital Food. Joost Rietveld, directeur van de Nederlandse tak van Too Good To Go, vertelt daar hoe je technologie kunt gebruiken om de logistieke uitdagingen van derving te overwinnen. Schrijf je hier in vóór 24 februari en profiteer van €100 Early Bird-korting!
Jumbo - Jumbo bundelt krachten met Too Good To Go in strijd tegen voedselverspilling - Jumbo Persportaal
  • Deel
Druk af