Nieuwe handscanners bieden klanten van Jumbo extra gemak, meldt Distrifood. De apparaten bevatten een ingebouwde camera, microfoon en wifi waarmee de klant kan navigeren door de winkel en Jumbo-medewerkers om hulp kan vragen.

De ingebouwde camera werkt op basis van intelligente LED-verlichting en stuurt de gebruiker naar wat hij zoekt. Kom je voor het eerst in een winkel en weet je niet waar de appeltaartmix staat? De handscanner leidt je er heen. Eenmaal het juiste product gevonden, hoef je niet meer op zoek naar de barcode van het product. Richt de camera naar het product en de kunstmatige intelligentie in het apparaat doet de rest. Het herkent het product aan zijn kleur, vorm en/of label.

Ook medewerkers gaan handscanners gebruiken. Zij kunnen met het apparaat orderpicken voor online bestellingen, maar ook foto’s maken van lege schappen. Voorraden aanvullen wordt hierdoor eenvoudiger.

Volgens Michiel Kienjet, programmamanager Formule & Format bij Jumbo zijn klanten zijn positief over de nieuwe scanners: “Ze zijn sneller dan de oude scanners, zijn beter in staat om slecht leesbare barcodes te scannen en bevatten een veel groter en kleurrijker scherm met meer informatie. Het is net als het schakelen van een oude Nokia naar de nieuwste iPhone.”
Distrifood - Jumbo rolt hi-tech handscanner uit - Distrifood
Reageer
  • Deel
Druk af