Ton van Veen is gisteren benoemd tot CEO van het familiebedrijf Jumbo. In 2022 vervulde hij die functie al ad interim, nadat CEO Frits van Eerd - zoon van Karel van Eerd, de oprichter van de Jumbo supermarktformule - moest terugtreden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij fraude.

Van Eerds zus Colette Cloosterman-van Eerd is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Zij volgt hiermee haar vader op, die december vorig jaar overleed. Vanuit haar nieuwe rol werkt zij samen met de andere commissarissen en Van Veen aan de verdere groei van Jumbo. Met de benoeming van Ton van Veen gaat Jumbo door op de ingeslagen weg en is de strategische koers voor de korte en lange termijn. Dat zegt het persbericht waarmee Jumbo het nieuws vandaag bekend maakte.

Het bericht zegt het volgende over het vertrek van de voormaige CEO: "Frits van Eerd is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als CEO van Jumbo. Hij ziet er naar uit om de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vorm te gaan geven. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo."

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) deed in september 2022 op meerdere locaties in Nederland invallen, waaronder in de woning van Frits van Eerd. Hij werd een aantal dagen in hechtenis genomen.

Het onderzoek van de FIOD draaide om de 58-jarige ex-coureur en autohandelaar Theo E. Van Eerd, liefhebber en sponsor van de auto- en motorsport en verzamelaar van klassieke auto's en motoren, zou frauduleuze banden met E. hebben onderhouden.

Ton van Veen werkt al sinds 2004 voor Jumbo en maakte daarvoor carrière bij KPN en Campina. Hij speelde een cruciale rol bij de overname van C1000 door Jumbo, die de Veghelse gele super op de kaart zette als serieuze runner up tegen de marktaandelen van de grote inkoopcombinatie Superunie en de Zaanse supermarktformule Albert Heijn.
Dit artikel afdrukken