De Islamitische Staat realiseert zich dat geen strijder overeind blijft zonder de juiste voeding, kleding en zorg. Daarom is er sinds oktober een speciaal op vrouwen gerichte 'media groep' actief: Al-Zawra. Al-Zawra wordt ook wel een 'finishing school' voor vrouwelijke jihadi genoemd. Vrouwen kunnen er zich bekwamen in de islamitische sharia, wapengebruik, eerste hulp, maar ook naaien én koken.

'Stap-voor-stap-handleiding'
Het nieuwste recept is een stap-voor-stap handleiding voor pannenkoeken. Blijkbaar houdt niets een jihad-strijder beter op de been dan een lekkere stapel pannenkoeken. Met honing dan, 'siroop, citroen of suiker zijn uit den boze', schrijft De Morgen. Ons klontje boter blijft achterwege - de pannenkoeken worden droog in de pan gebakken.

Benieuwd? Men neme 1 ei, vier eetlepels suiker (bij het plaatje staat - in het Arabisch - hulpvaardig vermeld dat de daarop afgebeelde lepel niet klopt, dat je een 'grote' lepel moet gebruiken), een eetlepel olie, een kop melk, een kop bloem en vier theelepels zout. De pannenkoeken kunnen zowel bij het ontbijt als bij het avondeten gegeten worden.

Fotocredits: Jeffreyw
Dit artikel afdrukken