Het stukje ging heten "Ik wil helemaal niks weten van vrolijke koeienvriendinnen", naar aanleiding van een opmerking hier van Josien Kapma over een ontwerp voor een moderne melkveestal met een promenade voor flanerende vriendinnen. Met speciale communicatieve 'features' dus voor romantische
Stel je voor dat er nog meer zo geschreven gaat worden. Daarom wil ik er niets van weten. Dit beest is hartstikke blij in de wei en de boer verwacht er een kalf van waar'ie met zorg mee om zal gaan.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Josien, als het alleen begrijpelijk is voor mensen die ook hier meelezen, was het dus geen goed stukje. Tenzij het communiceren over dat communiceren al zo vast zit, dat het lastig is geworden er nog iets van te bakken met een ander geluid dat ´verbindt´ zonder lekker romantisch en onnozel stads te doen.
Verbinden? Ook zo´n jekkes-woord. Vertel gewoon hoe het zit. Zo feitelijk mogelijk. Verbinders beginnen waarschijnlijk al met het maken van het communicatiesausje. Niet doen.
De pers ruimt geen ruimte in, zeg je. Er is meer behoefte aan content dan ooit. Het is zelfs de snelst groeiende en meest rendabele industrie ter wereld. Nou nog de goeie, niet met zalvende sauzen werkende communicatie.
goed verhaal en goed punt!
Bij het lezen van het stukje in AGD helpt het dat ik dick en zijn standpunten al ken.
ik had ook de verwarring: ben je nu tégen verbinders? maar voor verbinding? is dick dan niet ook een voorbeeld van zo'n would be verbinder?
Het stuk begint met degenen die boeren verplichtten hun praktijk te legitimeren op de hak te nemen, maar ik wist niet zeker of daarna boeren zelf ook niet op de hak genomen werden: wat te denken van "de boer -die een vrouw zoekt- weet waartoe hij op aarde is"?
(En.. open dagen hebben wel zin. )
De oproep aan boeren om via de media eerlijk te laten zien hoe dingen gaan is terecht, maar ook een dooddoener. Want waar en hoe? de agrarische pers bereikt geen burgers en gewone media staan -met hun lezers- toch vooral open voor de romantiek (boer kok).
Gelukkig geeft Dick op foodlog meer ingangen dan in het stukje alleen. Foodlog is een van de weinige plekken waar amateur verslaggevers verslag kunnen geven over de boerenpraktijk. Hulde!
Was mijn stukje gericht aan mensen boeren of hun vertegenwoordigers, vraagt Peter Jens.
Het was gericht aan iedereen die wil snappen dat kromme manieren van communiceren steeds krommere effecten kunnen hebben omdat droompraat en werkelijkheid er steeds meer door gaan wringen. Het wordt verstoppertje spelen en neppen. En dat wordt alleen maar erger.
Degenen die er iets aan kunnen doen, zijn natuurlijk de meest aangesprokenen. Het stukje is geschreven voor al die verschillende boeren (en inderdaad, een tuinder voelt zich geen boer al leest'ie wel het Agrarisch Dagblad) hun koepels en de mensen die in hun opdracht communiceren, maar spreekt net zo goed iedere Nederlander aan die zou moeten vragen 'laat me gewoon weten hoe het zit!'
iedereen is gelijk maar sommigen zijn minder gelijk dan de anderen?
Biodiesel is een verkeerd doeleinde? Ben ik het totaal niet mee eens.
Wouter: Geen haar op m'n stadse kop denkt eraan om zo'n term buiten foodlog te gebruiken.
Als "boer" overal en altijd de lading dekt is het mij goed. goede suggestie overigens om toch een onderscheid te maken voor biodieselboeren...