Jumbo schrapt 300 banen op zijn hoofdkantoor. Het gaat deels om ondersteunende, administratieve functies die de supermarktketen gaat uitbesteden en deels om managementfuncties, schrijft het Financieele Dagblad.

In januari had de supermarktketen intern al aangekondigd te moeten herstructureren. Van de 1.300 banen op het hoofdkantoor, zullen er 300 verdwijnen. Zelfs nu de supermarkten goede zaken doen vanwege de coronacrisis, zet Jumbo de reorganisatie door. “De uitbraak van corona maakt dit besluit alleen maar logischer”, aldus CFO Ton van Veen. Het merendeel van de betrokken medewerkers gaat over naar externe partijen die voor Jumbo werkzaamheden uitvoeren. De 80 medewerkers voor wie geen werk meer is, krijgen een royaler sociaal plan aangeboden dan gebruikelijk. Ondanks, maar ook dankzij de coronacrisis. “Mensen die gedwongen weg moeten, mogen 1 september stoppen met werken, maar blijven tot 1 december in dienst.”

Door de snelle groei en (vele) overnames die Jumbo de afgelopen jaren heeft gedaan, was het hoofdkantoor uit zijn voegen gegroeid. Van Veen: “In een lange periode van groei heeft een hoofdkantoor de neiging hard mee te groeien. Bij elk nieuw initiatief en iedere overname hebben we teams samengesteld en mensen overgenomen.”
Het Financieele Dagblad - Jumbo snijdt in personeel, ondanks hoogtij voor supermarkten
  • Deel
Druk af