Een prachtvoorbeeld van innovatie met behulp van oude technieken. Als het tenminste echt werkt. In beginsel vind ik het overtuigend: stress heeft een negatieve impact op de kwaliteit van vlees. Een slager kan je laten zien dat een dier dat in angst is gedood een plakkerige kwaliteit vlees oplevert. Bij tonijn zal het niet anders zijn. Alle reden om te zorgen voor een mooie dood en een mooi proces op weg daarheen. Als acupunctuur werkt, moet misschien de Vion - Europa's grootste slachthuis - er ook eens over na gaan denken. Als het werkt, wordt het een USP waarmee extra geld te verdienen is: eindelijk zou dierwelzijn bewezen beter vlees opleveren.

Wakker Dier en de PvdD zouden meteen het vliegtug naar Japan moeten pakken en gaan kijken.

Een Japans visbedrijf gaat tonijn acupunctuur geven om ze te kalmeren tijdens transport. De behandeling met naalden zorgt voor een betere smaak en heeft ook effect op het bloed, waardoor de kwaliteit van het vlees toeneemt. Dat schrijft het Britse dagblad The Times.

Chemisch
Het bedrijf, The Osaka Planning Company, wil de vissen niet langer rustig houden met chemische middelen. Volgens de president van de onderneming worden die middelen steeds duurder en is het ook niet goed voor de smaak van de vis.

Winstmarge
Het bedrijf hoopt op een grotere winstmarge door over te stappen op acupunctuur. The Osaka Planning Company houdt de punten op het lichaam van de tonijn waar de naalden ingeprikt moeten worden geheim. De onderneming maakte wel bekend al experimenten uit te hebben gevoerd op makrelen.


bron: distrifood
Dit artikel afdrukken