Wakker Dier en de PvdD zouden meteen het vliegtug naar Japan moeten pakken en gaan kijken.
Een Japans visbedrijf gaat tonijn acupunctuur geven om ze te kalmeren tijdens transport. De behandeling met naalden zorgt voor een betere smaak en heeft ook effect op het bloed, waardoor de kwaliteit van het vlees toeneemt. Dat schrijft het Britse dagblad The Times.
Chemisch
Het bedrijf, The Osaka Planning Company, wil de vissen niet langer rustig houden met chemische middelen. Volgens de president van de onderneming worden die middelen steeds duurder en is het ook niet goed voor de smaak van de vis.
Winstmarge
Het bedrijf hoopt op een grotere winstmarge door over te stappen op acupunctuur. The Osaka Planning Company houdt de punten op het lichaam van de tonijn waar de naalden ingeprikt moeten worden geheim. De onderneming maakte wel bekend al experimenten uit te hebben gevoerd op makrelen.
bron: distrifood
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wat plezierig toch dat we een aantal mensen hebben die ons hier door heen helpen prikken.
Nuance? Dit 'acupunctuur' noemen is dus een ernstige vorm van neppen die suggereert dat er iets welzijnerigs is terwijl het omgekeerde het geval blijkt. Ze maken een zombie van de vis die wordt gedegradeerd tot zijn eigen vershoudcentrale maar onderwijl op sterven na dood is en moet liggen bibberen op ijs zoals een drenkeling in een Noordelijke poolzee.
In korea worden honden langzaam gewurgd.
Geeft een betere smaak!
Hoezo is stress slecht voor de vleeskwaliteit?
p.s. bij vis moet gewoon het koppie eraf.
walgelijk om die beesten te laten stikken in zuurstof, al dan niet met acupunctuur.
p.s. 2 Rijdend slachthuis is een goed plan. Op kleine schaal bestaat het reeds dacht ik..
Weerzinwekkend. Als ik het goed begrijp gaat het hier om kweektonijn, die niet echt gekweekt is maar in gevangenschap is gemest met andere vis.
Trachet heeft vast en zeker gelijk. Ze worden al vast half dood gemaakt. Zoals men paling op reis van Ierland naar Nederland in ijs bewusteloos (of hoe de toestand waar ze dan in verkeren ook omschreven wordt) houdt.
Nederlandse palingroker zei me: 'Ze komen meer dood dan levend aan.'
In Noorwegen wordt voortvarend gezocht naar en is men vergevorderd met methoden om gekweekte vis zo te doden dat de vis geen moment van stress beleeft.
De techniek is er. Nieuwste gedachte: geen slachthuizen voor zalm meer op het land, maar drijvende slachterijen die naar de kwekerij komen om de zalm een reis te besparen.
Droom ik al zo lang van voor hier: een slachthuis op wielen.
Je kan in de industrie geen acupunctuur gebruiken, omdat acupunctuur niet werkt (en er trouwens geen 'lijnen' voor tonijnen zijn uitgezet door de "eeuwenoude ervaren" Chinese geneeskunde)
Waarschijnlijk willen ze de vis gewoon verlammen door zenuwen te doorprikken: nuance.