Een Nederlandse jager heeft in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg een wolf doodgeschoten nadat deze zijn jachthonden aanviel, meldt het AD. De jager probeerde de wolf weg te jagen met fluiten, schreeuwen en een waarschuwingsschot. Toen dat niet hielp, schoot de jager de wolf neer. De jager heeft zelf aangifte gedaan. Het doden van een wolf is een overtreding van de wet op de dierenbescherming.

Eerder werd in België, op het militair domein in Leopoldsburg, een wolf de straat opgejaagd tijdens een drukjacht op everzwijnen, meldt de Standaard. Dit is volgens Jan Loos van Welkom Wolf in strijd met de Belgische zorgplicht, de plicht “je te gedragen als een goed huisvader ten aanzien van de Vlaamse natuur”.

In het AD pleit de directeur van de Hoge Veluwe Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst voor gecontroleerd beheer van de wolf. Hij denkt dat Nederland “volstrekt ongeschikt is voor wolven”. Nederland is te klein en heeft te veel moeilijk te beschermen prooien, zoals schapen en de moeflon, een uitheemse grazer die heidegebieden kort houdt.
AD - Nederlandse jager schiet Duitse wolf dood
Reageer
  • Deel
Druk af