Elk jaar worden zeker 700.000 mensen ziek en overlijden 80 mensen door besmet voedsel. Dat blijkt uit recent onderzoek van het RIVM. De cijfers staan in het recent verschenen Nationaal Kompas Volksgezondheid. Volgens onderzoeker professor Arie Havelaar zijn deze schattingen nog aan de voorzichtige kant en ligt het werkelijke aantal zieken en doden waarschijnlijk aanzienlijk hoger.
Bal bij bedrijfsleven
Volgens onderzoeker Havelaar is het echter moeilijk om mensen van de gevaren te doordringen. 'Koken is
bron: EVMI
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Dirk jan, ik ben mij daarvan bewust. kijk alleen maar even naar de laatste salmonella ontwikkelingen in USA.Ik wilde Robin er alleen even op attent maken dat je dit niet even kan wegwuiven met wie gaat er nu dood aan een beetje voedsel vergiftiging pffff.
Dit is een serieuse zaak waar je serieus aandacht aan dient te besteden. het onderbreken van de koel-keten, zoals wij dat noemen in de horeca, is een uiterst belangrijke. Zoals je terecht aangeeft.
Aiko,
Salmonella komt al lang niet meer alleen voor in kip, hoewel er wel de meeste incidenten voorkomen, zelfs verse groenten en fruit worden steeds vaker gemeld als bron. Dus met alleen chloorkippen red je het ook niet. Wel bij een belangrijke schakel zoals de suppermarkt, daar wordt respectloos en gedachtenloos omgegaan met het product. De gemiddelde afdelingschef of vakkenvuller heeft absoluut geen weet van koelen en invloed van opwarmen van producten, anders zouden ze er wel beter mee omgaan. Wat dat betreft heb ik van nabij echt schrijnende gevallen meegemaakt, bij alle formules van A tot Z.
idd is in iedere schakel nog e.e.a optimalisatie mogelijk maar belangrijkste schakel is volgens mij de suppermarkt en consument zelf.
Het is geen onwil maar doorgaans gebrek aan kennis.
P, dat is waar.Ook hier heb je het weer niet in de hand.
Wat dacht je van caviakeuteltjes,die kennelijk goed kunnen smaken.
Of je denkt,
he waar blijft de kaas en wat een muizenkeuteltjes op de slaapkamer,blijkt 1 van je kinderen een hele fam.muis van kaas te voorzien.En geloof maar, dat het in een huis zoals wij hebben,niet bij 1 familie muis blijft.
Of,wat stinkt het hier,blijkt de hamster niet in zijn winterslaap,maar al in ontbindingsstaat.Ook allemaal wat minder gezond lijkt me.
Of,verbrandde luciferskopjes,kunnnen kennelijk ook smakelijk zijn.Kom je ook even net te laat achter.
Ik moest even glimlachen bij het spotje van:dat je de jongeren niet aan de alcohol helpt.
Zoiets van oma geeft een advocaatje,dat spotje.
Nu,zonder het te willen,had ik voor mijn ooit 12j.dochter,tijdens een vakantie in Belgie, een alcoholisch drankje besteld,in de veronderstelling,dat het cassis was.Toen ze het bijna op had,zei ze:mam het smaakt anders dan bij ons.Laat eens proeven zei ik.Ohjee,alcohol.Maar ja,toen zat het er al in.
Nu,elke ouder kan legio voorbeelden opsommen.
En wat dacht je van campings?ondanks schone toiletten etc.kijk eens wat kinderen dan nog naar binnen kunnen werken.Je kan gewoon niet overal voor zijn.
Aardig van jou Dick,dat je zegt:ook al heb je geen kinderen etc.Mijn ervaring was,dat ik over het algemeen,die mensen wel achter het behang wilde plakken.Die wisten over het algemeen,zoooo goedddd,hoe het moest en hoorde.
Sommigen kregen nog een kind.Tja en toen piepten ze wel eventjes heel anders.Behoorlijk wat toontjes lager.
Ook al heb je ze niet, kun je dan zomaar zeggen 'kamijtschelen'?
Ik heb geen babies, bejaarden of zieken te voeden.
Robin,keek even naar jou site.Was het maar waar,dat je het wel deed.
Jeetje,1 dag en iedereen is volgens mij meteen genezen.Wat ziet dat er allemaal prachtig uit.
En....een heel mooie fotografie.
Over mij wordt gezegd,dat ik goed kan koken.Altijd goed als anderen dat voor je doen.Voor jezelf is het zo gewoon en een soort van tweede natuur geworden.Er is me gevraagd kooklessen te willen gaan geven.Denk,dat ik het na de vakantie ook aan ga pakken.Een nieuw soort van uitdaging zal ik maar zeggen.