Foodlog en SDU organiseren in samenwerking met de NVWA het Jaarcongres Voedselveiligheid. Tijdens het congres gaat de NVWA het gesprek aan met de markt. We bespreken de resultaten van de afgelopen jaren en de toekomstverwachtingen voor de korte en lange termijn.
Door jaren van bezuinigen, privatisering en de snelle opmars van nieuwe techniek zijn de verhoudingen tussen de markt en de NVWA veranderd. Bedrijven voelen zich onzeker over de beoordeling van hun nieuwe (vers)producten en zich voordoende incidenten. Innovaties worden geremd. De onvrede stapelt zich op. Imagoschades bouwen zich op. Daarnaast zijn de ruzies, media-aandacht en processen schadelijk voor een sterk van voedselhandel en -export afhankelijk land als Nederland. In plaats van continu de strijd met elkaar aan te gaan, wordt het tijd het gesprek aan te knopen. Mogelijk is het zelfs tijd te kiezen voor een dynamisch vast te stellen beoordelingskader binnen doelwetgeving.
Sessies
Tijdens verschillende sessies komen experts aan het woord over:
- Regelgeving: Wie is de baas, Brussel of Den Haag?
- Novel foods, nieuwe technieken, nieuwe stallen
- Voedselintegriteit: wanneer is een product wat het belooft?
- Normen en regelgeving op basis van boterzacht wetenschappelijk onderzoek
- Disputen over voedselveiligheid
- Publiekscommunicatie over risico’s
Op de website van het congres worden de sprekers bekend gemaakt.
Praktisch
Datum: 7 december 2017
Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur
Locatie: Utrecht, Stadion Galgenwaard
Website: www.jaarcongresvoedselveiligheid.nl
Kosten leden: €295, inschrijven kan hier.
Kosten niet-leden: €345 (€50 vroegboekkorting tot 12 november 2017) inschrijven kan hier.
Je bent al Foodloglid voor €50 per jaar of €5 per maand. Naast korting voor dit congres, krijg je gratis toegang tot de Foodlogdag, Foodloglezingen en -debatten en exclusieve toegang tot speciale longreads en extra informatie op de site. Word nu lid, via je profiel.
Dit artikel afdrukken
Sessies
Tijdens verschillende sessies komen experts aan het woord over:
- Regelgeving: Wie is de baas, Brussel of Den Haag?
- Novel foods, nieuwe technieken, nieuwe stallen
- Voedselintegriteit: wanneer is een product wat het belooft?
- Normen en regelgeving op basis van boterzacht wetenschappelijk onderzoek
- Disputen over voedselveiligheid
- Publiekscommunicatie over risico’s
Op de website van het congres worden de sprekers bekend gemaakt.
Praktisch
Datum: 7 december 2017
Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur
Locatie: Utrecht, Stadion Galgenwaard
Website: www.jaarcongresvoedselveiligheid.nl
Kosten leden: €295, inschrijven kan hier.
Kosten niet-leden: €345 (€50 vroegboekkorting tot 12 november 2017) inschrijven kan hier.
Je bent al Foodloglid voor €50 per jaar of €5 per maand. Naast korting voor dit congres, krijg je gratis toegang tot de Foodlogdag, Foodloglezingen en -debatten en exclusieve toegang tot speciale longreads en extra informatie op de site. Word nu lid, via je profiel.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Oeps, redactie, het lukt me niet deze reactie over te hevelen waar ze thuis hoort, namelijk bij het artikel over Roos Vonk.
Toch wat kanttekeningen bij je #175, Agnes waarin je schrijft: "Bij kippen is het erg belangrijk dat je ze op een daarvoor vatbare jonge leeftijd leert dat ze naar buiten mogen. Ik herinner me van de discussies in de Demeter commissie, dat het een probleem kan zijn om kippen naar buiten te krijgen, omdat de gangbare kuikenfokkers ze dat niet op tijd leren. En dan leren ze het nooit meer. Verkeerd opgevoed."
Hhhmmm, natuurlijk gedrag bij dieren en opvoeden, hoe verhoudt zich dat tot elkaar?
Kippen weten heus wel dat ze naar buiten kunnen, ze zien het van elkaar. Kippen zijn erg behoedzaam, maar ook erg nieuwsgierig.
Van een pluimveehouder met 30.000 Freilandkippen (een zee van uitloop, meer dan verplicht) weet ik dat hooguit 20% naar buiten gaat en inmiddels weet hij uit ervaring, dat het overwegend steeds dezelfde zijn.
Opvoeden lijkt me dan behalve dat het tegennatuurlijk is, ook een onbegonnen zaak.