Dat melden verschillende bronnen op basis van een rapport door Reuters dat het Taiwanese bedrijf Quanta Computer Inc in juli gaat beginnen met de massaproductie van Apple's lang verwachte smart watch. Hoewel Apple en de genoemde betrokken producenten niet willen reageren, sijpelen verschillende aspecten van het slimme ontwerp wel door. Zo meldt de Wall Street Journal dat er verschillende ontwerpen zullen komen ("One design doesn't fit all"), en dat de smart watch meer dan 10 verschillende sensoren gaat bevatten. Daarmee wil Apple een stap verder zetten in het bijhouden en monitoren van de gezondheid en fitheid van de gebruiker.

Apple topmanTim Cook heeft beloofd dat het bedrijf nog dit jaar 'nieuwe productcategorieën gaat ontsluiten' en algemeen wordt verwacht dat dit met een grote sprong voorwaarts in de Quantified Self-mogelijkheden gaat gebeuren.

Apple heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in medische kennis en sensoren; donderdag meldde AppleInsider nog 3 nieuwe patenten die veelbelovende dingen kunnen doen al naar gelang de activiteit, inspanning en de agenda-indeling van de drager.
Dit artikel afdrukken