Het blijkt geen wonder dat SlowFood in Italië is ontstaan. Maar liefst drie op iedere vier Italianen maakt zich zorgen over wat ze eten. Het Italiaanse onderzoeksbureau Ires concludeert dat op basis van een onderzoek onder 750 respondenten. Meer dan 87%van de ondervraagde personen vindt de mainstream manier van voedselproductie, -transport en -verkoop zeer riskant.
Niet minder dan 75% twijfelt aan de kwaliteit van de voedingsmiddelen. De Italianen maakten zich de meest zorgen over het gebruik van hormonen (67%), dat van bestrijdingsmiddelen in de landbouw (66%) en dat van antibiotica in de veeteelt (64%). Ze zien belangrijke risico's in het gebruik van chemische produkten (95%) en Genetisch Manipulatie (88%), de manier waarop voedsel wordt getransporteerd (82%) en de onzorgvuldigheid waarmop winkels worden geleid (76%).

Bio-producten blijken het onder Italianen goed te doen: 81% van de mensen die voor kwaliteit gaan (wat veel te maken blijkt te hebben met sociale status) eet het liefst biologisch.

Een uitgebreid onderzoek met de nodige perspectieven. Te downloaden (Italiaans!)
Dit artikel afdrukken