Begin september schreef een aantal wetenschappers in het blad Nature dat MSC, het keurmerk voor duurzame vis, te koop is. Er deugt weinig van, betoogden ze. Ik kreeg zojuist een mail van MSC met daarin een documentje waaruit moet blijken dat MSC wél OK is. Een aantal andere wetenschappers verklaart dat zij wel vertrouwen hebben in MSC.

Daar staat het publiek dus. De autoriteit van al die wetenschappers zegt hen niets, maar het is wel gezegd. De ene autoriteit slaat de andere de kop in. Het maakt niet uit. MSC is beschadigd.
Ik merk het regelmatig als ik voor zaaltjes sta. MSC is geweest. De schade van het Nature artikel is fors. MSC is het prototype van een leugenachtig logo geworden.

Een paar statements zoals ik ze zojuist binnenkreeg helpen dan ook niet. Of vergis ik me? Waait het toch weer over en had MSC zich de moeite kunnen sparen?MSC staat bijvoorbeeld nog steeds op de duurzame vis van supermarkten en geldt nog steeds als bewijs van braaf gedrag om bij de overheid duurzaam te kunnen leveren.

Dit artikel afdrukken