- Versgeperst Graanappel- Framboos ('detox - rijk aan antioxidanten')
- Herfstsap Zwarte Bes - Braam
Ze smaakten allebei prima. Niks over te klagen, maar .... wel heel duidelijk naar sinaasappel.
Het zwarte bes-bramensap blijkt zelfs hoofdzakelijk uit appelsap te bestaan.
Dat blijkt uit de 'kleine lettertjes'. Merkwaardig trouwens dat bij die kleine lettertjes de naam van het product opeens verandert. Wat koop je nou eigenlijk?
Verwarrend, genept of niet goed opgelet?
Inderdaad er blijkt heel wat sinaasappelsap - en een flink deel, totaal in de productaanduiding onvermeld gebleven, druivensap - bij die geweldig anti-oxidante framboos en granaatappel te zitten:
Zwarte Bes - Braam Herfstsap verschiet opeens van kleur en wordt:
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Melchior, even al mijn gekheid op een stokje. Begrijp ik nou goed dat de nieuwe hype rond anti-oxidanten wetenschappelijk grotendeels nonsense is?
Ik had nou juist begrepen dat Linus Pauling nog niet zolang eindelijk vrijwel volledig gelijk had gekregen met zijn 'anti-oxidante'/anti-kanker vitamine C/ascorbinezuur (helaas kan ik dat artikel zo snel niet terugvinden). En dan hebben we nog de kwestie van de anti-oxidante verbinding resveratrol die malafide danwel wat suffige wijnhandelaren altijd weer aanhalen om rode wijn te verkopen (je lever geeft het waarschijnlijk alleen al lang op voor je überhaupt effecten merkt), maar die het geconcentreerd zo goed doet bij een kort levende vissensoort, zoals afgelopen jaar werd bewezen.
Deze was ik helemaal vergeten: cider in je fruitdrankje is prima en ook gewoon appel! Ongetwijfeld wordt 2007 het jaar van de schaamteloze rehabilitatie van het appelsap ;-)
Nou nog wat selenium onder de bomen en klaar is Kees. Lijkt me wel wat voor bijv. Vrumona - 'anti-oxidant én unieke bescherming tegen borstkanker'.
Ailko,
Glutamine en tryptofaan zijn aminozuren. 'Normaal' etende Nederlanders kunnen er nauwelijks te weinig van krijgen. Glutamine zit in vlees, vis, bonen etc, tryptofaan ondermeer in bananen. Selenium is een ander verhaal. Het seleniumgehalte van gewassen is sterk afhankelijk van het seleniumgehalte van de bodem. De concentratie in brocolli kan met een factor 1000 verschillen, afhankelijk van het substraat. Nederland is relatief selenium-arm (Wageningen?). Paranoten zijn erg rijk aan selenium.
Melchior.
Dank melchior. Dat maakt de boel een stuk helderder.
Ailko, selenium zit in Nederland bijna nergens meer in afdoende hoeveelheden in, wat ernstig correleert met de enorme incidentie van borstkanker in Nederland. In tegenstelling tot Japan, waar nog veel selenium in de bodem voorkomt, en dus in hun voeding. Tryptofaan vind je in opgewarmde melk [je slaapt er zo lekker van], banaan en nootjes [geen borrelnootjes]. Vlees is overigens ook een goede bron van tryptofaan.
Glutathion wordt gevonden in asperges, meloenen, knoflook en avocado...