Op de Facebookpagina van de WildAlchemist wordt aandacht besteed aan een schoolproefje met planten die gewoon of gemagnetroniseerd water krijgen. O jee, het magnetronplantje overleeft het experiment niet. De foto op Faceboek laat het treurige resultaat zien.
Volgens de WildAlchemist is dat het gevolg van het destructieve proces dat de magnetron veroorzaakt. De microgolven bewegen de moleculen steeds sneller, en door deze beweging ontstaat frictie waardoor de oorspronkelijke samenstelling van de stof gedenatureerd raakt: It results in destroyed vitamins, minerals, proteins and generates the new stuff called radiolytic compounds, things that are not found in nature.

De magnetron zou ervoor zorgen dat onnatuurlijke 'radiolytische deeltjes' ons lichaam binnendringen en daar hun vernietigende werk doen. Het huis uit dus met dat duivelse ding. Soms zijn mensen die overtuigd zijn van de slechte eigenschappen van de magnetron juist genegen een ander apparaat aan te schaffen. Ze zweren bij het vitaliseren van water en halen een vitaliser in huis.

Het proces van vitaliseren lijkt wel het omgekeerde van magnetroniseren: In onze vitaliser loopt het water door een diaboolvormige kern van keramiek. Hierdoor beweegt het water als een draaikolk (vortexbeweging). Een beweging die water in de vrije natuur ook maakt. Op het absolute nulpunt in deze vortex ontstaat een implosie. Door deze implosie wordt de molecuulstructuur van het water herschikt. Het water is nu weer in de vorm zoals het bedoeld is en ontdaan van alle belastende informatie. Vitaal water bevat weer energie en levenskracht. Opname van vitamines, mineralen en voedingstoffen bij mens, dier en plant wordt weer mogelijk. Zo beschrijft een fabrikant het.

De redactie van Foodlog is ooit op bezoek geweest bij Eef Stel, de kweker die Jonnie Boer van groenten voorziet. Hij is overtuigd van de werking van gevitaliseerd water. Zijn 'vitale' groenten staan er overtuigend mooi bij. Maar is dat het bewijs?

Het is tijd voor een volksexperiment.

Koop twee identieke plantjes - bijv. kruiden voor in de keuken - en geef de ene uitsluitend water uit de kraan en de ander volledig afgekoeld water dat u in de magnetron aan de kook hebt gebracht.

Wie een vitaliser in huis heeft, koopt er een een derde plantje bij en geeft het gevitaliseerd water.

Zet de twee (of drie) plantjes op een rij, maak gedurende twee weken dagelijks een foto en zet die op Facebook. Vertel ons hier hoe ze erbij staan en plaats de link naar uw Facebookpagina.

De meeste vitalisers zijn er technisch waarschijnlijk niet op ingericht, maar we zijn wel heel benieuwd naar mensen die bereid zijn met een vierde plantje te onderzoeken of gemagnetroniseerd water te revitaliseren valt en dan wel blije plantjes oplevert.

Zet uw eigen experimentje op en deel de resultaten op foodlog. Als u allemaal meedoet maken we nieuws.

Fotocredits: A6U571N

Dit artikel afdrukken