Die vraag stelde Foodlog vorige week op twitter. Jaap Seidell, Frank van Berkum en Robert Hoenselaar gaven hun eerste kernachtige antwoorden.

De vraag boven dit artikel past weer in de discussie die de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) Foodlog vroeg in alle openheid te willen voeren. Dat betekent dat de inzichten die we hier ontwikkelen worden verwerkt in een officieel rapport dat Foodlog in het openbaar vaststelt en overhandigt aan de Zuivelorganisatie die voor de productie van alle typen dierlijk eiwit wil weten hoe Foodlog denkt over de gezondheidsaspecten daarvan.

We nodigen iedereen uit om zijn mening te geven. We hopen dat experts, goed ingevoerde dwarsdenkers, geïnteresseerde leken en mensen die een gevoel kwijt willen tot een consensus kunnen komen, inclusief punten waarover ze het niet eens kunnen worden.

Wat vind je en waarom: is het vanuit gezondheidsperspectief verstandig om geen dierlijk eiwit meer te eten?

twitscreenshot


Niels FC Willems
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Fotocredits: two lions eating a zebra, uitsnede, Samuele Cavadini; screenshot twitter, Foodlog Media
Dit artikel afdrukken