Dr. Patrick Moore is medeoprichter en voormalig topman van Greenpeace. Gisteren protesteerde hij samen met Nederlandse wetenschappers bij het hoofdkantoor van Greenpeace International tegen de Greenpeace-blokkade van Golden Rice.

Het Golden Rice-project is gericht op de Vitamine-A deficiëntie die verantwoordelijk is voor het overlijden van 2 miljoen kinderen per jaar. Golden Rice is genetisch gemanipuleerd om deze rijstvariant extra beta-caroteen te kunnen laten bevatten die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Moore richtte de organisatie Golden Rice Now op en wil daarmee de blokkade van Greenpeace op Golden Rice ongedaan maken door aandacht te vragen voor wat hij 'een misdaad tegen de mensheid' noemt.

Vanochtend geeft hij om 11.00 uur een persconferentie in het Amsterdamse Hotel Artemis (John M. Keynesplein 2) om met journalisten en belangstellenden te spreken over Golden Rice in het bijzonder en GMO-gewassen in het algemeen.

Moore is te horen op onderstaande video:Te constateren valt dat vanuit kritische Amerikaanse hoek het geluid over GMO de laatste tijd verandert. Op Grist brak Nathanael Johnson een lans voor een genuanceerdere houding ten aanzien van GMO's. Op basis van zijn stellingname werd de invloedrijke eetcultuurcriticus Michael Pollan in The New York Times gevraagd om de ban op GMO's op te heffen.

Fotocredits: Patrick Moore, still
Dit artikel afdrukken