Het Amerikaanse bedrijf Food Quality Sensor International (FQSI) heeft een nieuw intelligent etiket ontwikkeld dat kan worden toegepast bij het verpakken van vlees. De SensorQ wordt aangebracht aan de binnenzijde van de verpakking en reageert op een te hoog niveau van verschillende ziekteverwekkende bacteriën. Is dat niveau te hoog dan maakt een verkleuring in het etiket de gebruiker daar op attent.
SensorQ werd gelanceerd tijdens de Worldwide Food Expo die eind oktober in Chicago werd gehouden. FQSI is in gesprek met Superior Farms, de grootste verwerker van lamsvlees in de Verenigde Staten, om het etiket te gaan testen. Daarna wiil het bedrijf het product in heel het land gaan lanceren.
SensorQ is gemaakt uit stoffen die veilig te gebruiken zijn bij het verpakken van voedsel. De kosten bedragen minder dan 1% van de waarde van het product waarvoor het toegepast kan worden. Volgens marktonderzoek dat FQSI heeft laten doen zou 95% van de consumenten bij de aankoop de voorkeur geven aan een product dat informatie geeft over de mate van versheid.
bron: FQSI met dank aan foodholland
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eerlijk gezegd nee, nooit meer gezien nadat ik toentertijd op dit stickertje werd gewezen.
Maar dat kan te maken hebben met het feit dat ik de horeca als klant bezoek. Misschien dat een keukenmedewerker er wel eens iets van heeft gezien?
@ pjotr, dank voor die melding. ben jij dat al eens ergens tegen gekomen?
In april 2006 kwam de firma Labellord in NL ook al met zoiets.