Onverwacht stond ik deze week oog in oog met de slager die de in deze krant besproken biefstukworst en de filet américain in plakjes voor Albert Heijn maakt. Maar dankzijn die ontmoeting, weet ik nu eindelijk waarom er ook filet américain in plakjes in plaats van alleen in smurrie is.
De filet in plakjes blijkt gemaakt voor 1) blinden, 2) gierigaards en 3) mensen die meer waar voor hun geld willen dan er in smeerfilet zit.
Dat moet je allemaal maar raden als je die plakjes smeer in het schap vindt. Wie heeft een idee wat Albert Heijn er in z'n marketingcampagne bij de introductie over had moeten zeggen om er in één klap een daverend succes van te maken?
Want, echt, de slager bedacht iets dat briljant is. Er blijkt zelfs 2 jaar aan ontwikkeld te zijn (echt waar, dat bedoel ik niet als ironie).
Het antwoord zit in die drie dingen. Het kwam alleen niet over. Maar misschien ben ik er gewoon te dom, dwars of anders denkend voor.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Heeft ook iemand het geproefd? Ik wel dus... Vergeleken met de "gemalen poppenstront" wat ze tegenwoordig als filet americain verkopen nog zo slecht niet, maar uiteindelijk niet voor herhaling vatbaar. Onnodige innovatie, onnodig duur voor wat het is. Kortom, niet kopen...
Robin, dat klopt. Het is een vinding om mensen afgepaste plakjes te kunnen bieden, zodat zelfs een blinde niet meer teveel op z'n brood hoeft te smeren. Een gierigaard stopt bij 3 in plaats van vier. En plakjesfilet bevat meer vlees dan smeerfilet. Het maken van de juiste consistentie kostte de nodige tijd.
Je staat versteld hoe weinig de foodlogculi stilstaat bij noeste ontwikkelarbeid om zo'n product in elkaar te draaien.
Ik denk dat het hier gewoon niemand echt interesseert. ;)
Maar ik wil 'm best even inkoppen hoor.
Vroeger was filet americain goed voor de lijn, maar door de jaren heen zijn ze er steeds meer mayo (of iets vergelijkbaars) door gaan gooien voor de smeuiigheid. Ik weet zeker dat mijn calorieenboekje NIET correct is als het zegt dat er 145 kCal in 100 gram filet americain zit.
Deze nieuwe plakjes hoeven niet smeuiig, dus kan je minder mayo en misschien meer gelatine of agaragar gebruiken. En dus zal "de innovatieve versie" minder kcal dan vroeger bevatten ipv meer. (en meer vlees, voor wie dat belangrijk vindt)
Bovendien hoef je maar 1 keer uit te rekenen hoeveel kCal of weightwatcherpunten er in 1 plakje zitten en hoppa, je weet hoeveel je "mag". Smeren blijft natuurlijk discutabel, hoeveel weegt die laag die je erop smeerde?
En last but not least, iedereen gebruikt er vanzelf minder van. Da's goedkoper en beter voor de lijn van iedereen.
Echt, briljante uitvinding!
Durft hier nou echt niemand te raden waar het om gaat? Ga even naar AH en vergelijk het vleespercentage van de smeerfilet met de plakjesfilet.