Om voedselveiligheidsredenen heeft de Russische voedsel- en warenautoriteit inmiddels 12 McDonald's restaurants door het hele land gesloten.
De sluitingen begonnen na de economische sancties van Westerse landen tegen Rusland in antwoord op het neerhalen van MH17.

Nader onderzoek bij 100 van 440 Russische McDo's
McDonald’s stelt dat 100 van de 440 restaurants die het in Rusland exploiteert op dit moment nader onderzocht worden omdat ze voedselveiligheidsproblemen zouden hebben. McDonald's zegt nog op de kern van de voorgeworpen klachten te studeren om de restaurants zo snel mogelijk weer te kunnen openen. De fastfood gigant zet 'alles op alles' om in Rusland aanwezig en open te kunnen blijven.

Dit nieuws werd gisteren bekend gemaakt door Russia Today. Eveneens gisteren kondigde McDonald's aan 18 restaurants te zullen vernieuwen op het gebied van technologie en inrichting. Ook stelde het bedrijf dat de gesloten restaurants in St. Petersburg, Moskou, Perm, Rostov-on-Don, Ufa snel weer open gaan.

Dagelijks 1 miljoen Russen
Via franchisers werken bij McDonald's in Rusland 35.000 mensen. Het bedrijf zet er $1.5 miljard om en bedient daar naar eigen zeggen dagelijks 1 miljoen Russen mee. Buiten de VS en Canada is Rusland de zevende markt voor het bedrijf.
Dit artikel afdrukken