Ze was vanaf haar jeugd een prachtige zangeres en een mooie actrice, in de speelfilm Alles is Familie bijvoorbeeld. Ze werd ongewild succesauteur van het openhartige boek Rinkeldekink, over het herseninfarct dat haar in 2015 trof en dat zij niet te boven is gekomen.

"U moet de groenten hebben van HAK." Een tv-commercial, we zien een akkerland, een tafel met potjes. Martine daarachter, we moeten meer bonen eten.

Ja, acteurs moeten reclamespotjes maken voor het geld. Maar door haar klopte het helemaal. Iedereen kon zien dat zij nooit iets deed wat niet bij haar paste.

We schrijven hier op Foodlog over wat gezond is, wat het leven kan verlengen en wat de wereld kan redden. Hoe pakken we het aan hier op aarde, wat moeten we doen zodat de volgende generaties ook een goed leven hebben? Meer bonen eten, minder taarten bakken misschien. Maar overlijden als je pas 71 bent, dat moet echt verboden worden.Huib Stam
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken