IKEA stopt vanaf vandaag met de verkoop van frisdranken in zijn restaurants in België. Tot vandaag kon je voor een luttel bedrag een beker kopen en deze onbeperkt bijvullen met cola of sinas. Vanaf deze week kan dat bijvullen nog steeds, maar biedt IKEA je een gezonder alternatief. De frisdrankautomaten zijn voortaan gevuld met fruitwater. De fruitwaters, in de smaken framboos, peer, appel, limoen, vlierbloesem en lingonberry, bevatten uitsluitend natuurlijke smaak- en kleurstoffen en 50% minder suiker, meldt De Standaard.

Gezonder alternatief
"In onze restaurants kiest 80 procent van de klanten voor drank uit de dranktorens, 40 procent daarvan maakt gebruik van de optie om gratis bij te schenken. Door cola en andere frisdranken in die dranktorens te vervangen door fruitwater kunnen we heel veel mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met een gezonder alternatief", zegt IKEA België food manager Merlijn Crébolder. De stap volgt op de introductie dit voorjaar van de beroemde Zweedse balletjes in een vegetarische, geheel uit groenten samengestelde, variant.

IKEA streeft er naar het totale food aanbod een gezond stempel mee te geven. Daarbij legt het woonwarenhuis de nadruk op duurzaam geproduceerde, gezonde en smaakvolle producten. In Nederland kunnen we de gezondere drankjes vanaf september bij IKEA gaan proeven.

Fotocredits: 'IKEA Lingonberry drink', rick
Dit artikel afdrukken