In Nederland kun je dit weekend naar het Ikea Food Festival. Daar kun je Zweedse hapjes proeven, workshops bijwonen en alle nieuwe keukengadgets uitgebreid bewonderen.

In Londen gaat het woonwarenhuis nog een fikse stap verder. Daar opent Ikea vanaf 10 september 2 weken lang een 'Do-It-Yourself Supper Club' in Shoreditch (oost-Londen).

Samen koken
Behoor je tot de uitverkorenen, dan mag je in één van de 38 beschikbare sessies een brunch, lunch of diner klaarmaken met en voor maximaal 20 vrienden. Je krijgt hulp van een chef en een gastheer. De supper club is ingericht met een gezellige, woonkeuken-achtige uitstraling. Op het menu: te delen gerechtjes, met een Scandinavisch tintje (uiteraard). Ikea stelt het eten, drinken en personeel gratis ter beschikking.

Workshops
Om degenen die niet mee kunnen doen met de supper club ook wat te bieden, organiseert Ikea een serie 'Food for Thought'-workshops. Daarnaast is er bij de pop-up supper club een Ikea-winkel met de keukenproducten, voorbeelden van grote en kleine keukens en kun je er ter plekke een hapje eten.

'Keukenvreugd'
Ikea wil met de supper club uitdrukking te geven aan het feit dat "samen koken de alledaagse functionele taak van te moeten eten leuker maakt en 'verwondering' toevoegt aan ons dagelijks leven", zegt Laurent Tiersen, Ikea UK country marketing manager. "Het maakt deel uit van de campagne "It Starts with the food". Daarbij draait alles om het inspireren van mensen om de 'keukenvreugd' opnieuw te ontdekken, nu we er achter zijn gekomen dat mensen minder en minder tijd besteden aan het samen koken en eten".Voor wie wil proberen een plekje te veroveren in de DIY Supper Club, is dit de link.
Dit artikel afdrukken