De nieuwe plantaardige burger van Beyond Meat maakt vandaag zijn debuut in Nederland. Bij IKEA. In de IKEA-filialen van Amsterdam en Amersfoort kunnen consumenten acht weken lang de ‘meatier’ Beyond Burger uitproberen.

De nieuwste versie bevat geen soja of gluten en is gemaakt van plantaardige ingrediënten. Door de combinatie van erwten- en rijsteiwitten zou deze versie van de burger volgens het Amerikaanse bedrijf nóg meer op echt vlees lijken. Er zit nu 19 gram eiwitten in (eerst 18%) en 32% minder zout. IKEA serveert de burger op een broodje met tomaat, rode ui en sla, met daarbij frietjes en frietsaus.

Het Amerikaanse Beyond Meat slaat met IKEA opnieuw een grote winkelketen aan de haak. Sinds afgelopen jaar liggen er producten van het bedrijf in verschillende Europese supermarktketens, waaronder Albert Heijn, Jumbo, Delhaize, Casino, Tesco en Coop. Beyond Meat-producten zijn ook verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse restaurants. Voor IKEA past de samenwerking bij de missie om "zoveel mogelijk mensen te stimuleren een gezonder en duurzamer leven te leiden".

Volgens de Consumentenbond komt de Beyond Burger qua smaak het dichtst in de buurt van vlees. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde test van vegetarische burgers. Wel bevat de Beyond Burger volgens de Consumentenbond relatief veel verzadigd vet.
Nieuwe Oogst - Beyond Meat test burgers bij Nederlandse IKEA
Reageer
  • Deel
Druk af