Zo'n 2,5 miljoen werknemers maken dagelijks gebruik van het bedrijfsrestaurant. De crisis laat de lunchbesteding van 85% van de werknemers onberoerd. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau SSI in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties, Veneca. SSI heeft een groot aantal bezoekers van bedrijfsrestaurant gevraagd naar hun lunchgedrag. Daaruit komt onder meer naar voren dat de gezondere 'Ik Kies Bewust-producten' in de financiële sector het populairst zijn en dat mannen en vrouwen er andere gewoonten op nahouden wat betreft bezoek van en gedrag in het bedrijfsrestaurant. Jonge mannelijke werknemers gaan minder vaak lunchen dan hun vrouwelijke counterparts. Daarentegen eten jonge vrouwen vaker biologisch dan hun mannelijke collega’s. Behalve wanneer ze ouder worden. Oudere mannen eten vakerbiologisch dan zowel hun jonge seksegenoten als hun vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Onderwijs
Een andere uitkomst van het Veneca-onderzoek is dat het onderwijs op een aantal fronten achterblijft ten opzichte van andere sectoren. Zowel op het gebied van biologisch eten als de aanschaf van gezondere Ik Kies Bewust-producten. Respectievelijk de overheid en de financiële sector lopen op deze twee vlakken voor de troepen uit met 27% en 25%. De lunch in het bedrijfsrestaurant is voor de meeste bezoekers een sociale ontmoetingsmogelijkheid. Werk wordt zijdelings besproken, ontspanning staat voorop. De lunch top-5 bestaat uit: broodje kaas/vleeswaar, rauwkost, soep, broodje gezond en een tosti.


bron: Veneca met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken