"Verkoudheid en griep lopen door elkaar heen," schrijft het AD. Nu de zomer voorbij is, de scholen en de crèches weer bevolkt zijn en iedereen weer bij elkaar kruipt, is de kans op besmetting met een griep- of verkoudheidsvirus weer groot. Maar hoe weet je of je griep hebt of verkouden bent? In beide gevallen kan je ziek het bed moeten houden met verhoging of koorts.

“Wanneer je met griep besmet bent geraakt kan het zomaar zijn dat je in de ochtend nog aan het werk bent, maar in de middag plots met hoge koorts in je bed ligt," zegt Ted van Essen, huisarts en griepexpert, tegen het AD. Verkoudheid ontwikkelt zich langzamer, te beginnen met lamlendigheid en gesnotter. Maar ook daarvan kan je goed beroerd worden. Zowel bij griep als bij verkoudheid is een virus de boosdoener. Virussen verspreiden zich door de lucht, als iemand niest of hoest, door een handdruk of via de deurknop. Veelvuldig handen wassen en proesten in een eenmalig te gebruiken tissue kan besmetting voorkomen.

Ben je eenmaal geveld, zorg er voor dat je goed eet en drinkt, ook al heb je geen trek. We zetten op Foodlog traditionele tips en nieuwe inzichten bij elkaar: soep, bouillon, thee, citrusvruchten, ijslollies en pittig eten om het lekker uit te zweten.
AD - Dit is waarom we griep en verkoudheid verwarren
  • Deel
Druk af