Met een ijsje gemaakt van gorgonzola, vijgen en ham wordt Mathieu Eyckmans, chef van ijssalon Oyya uit Brugge, kampioen op het Belgisch kampioenschap Gelato in Antwerpen. De jury vond zijn creatie de lekkerste gelato van het jaar, schrijft De Standaard. Eyckmans zal België vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Italië. De kampioen zelf was verrast met het oordeel van de jury. “Natuurlijk had ik dit niet verwacht,” zegt Eyckmans. “Toch zeker niet met deze smaak.” De patissier bedacht dat mensen na een lekkere maaltijd graag kaas eten. Maar kaas als ijs schrikt hen af. Daarom combineerde hij "het scherpe van de gorgonzola met het zoete van de vijg". De ham gaat er lekker gekarameliseerd als 'crumble' bij om het wat aan te zoeten. In zijn eigen salon is het ijs nog niet te proeven. Dat wordt volgens Eykmans nu “hoog tijd”.
De Standaard - Gorgonzola-ijs met vijgen en ham is beste ijssmaak van ons land
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook