Een ingezonden brief met een ijs tot rectificatie?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
@Remy: Het is gewoon een vorm van nepping. Als het een plak ham is, noem het dan gewoon een plak ham. En vertel er dan misschien bij waarom juist deze plak ham zo 'excellent' is.
Naar mijn idee is carpaccio geen kooktechniek maar een presentatietechniek (of hooguit een snijtechniek, want dun gesneden en eventueel geplet). Oorspronkelijk voorbehouden aan rauw rundvlees, later uitgebreid naar andere vleessoorten en vis en schaaldieren als coquille St Jacques.
Gelukkig is de mode van de restaurateurs om alles wat dun gesneden is (komkommer) op de menukaart te benoemen als carpaccio weer op z'n retour.
De Piëmontezen noemen hun variant (met knoflook, olijfolie, citroen, schilfers harde oude kaas en geschaafde truffel) nog steeds en gewoon Carne (crudo) all' Albarese. Of je nu het 'origineel' van Harry Bar in Venetië maakt of een lokale variant, elke Italiaan en elk recept zal betogen dat het gerecht staat of valt met de kwaliteit van het rundvlees.
De smurfen, mensen, de smurfen! Die maken alle excellentproducten ruimschoots goed!
"excellent carpaccio van rauwe lamsham (sinds wanneer kun je een plak ham als carpaccio verkopen?)"
Dit kan sinds carpaccio door velen als kooktechniek wordt gezien. En dat is al heel lang.
De Appie werd door mij al gemeden, niet alleen door vakkenvullers die vinden dat ik in de weg loop, zaterdagvaders die hun kroost (kakoters) al dreinende en zeurende los laten lopen, hangmensen (oud en jong), lege schappen, verdwenen producten en misleidende teksten. Het einde kwam definitief toen AH wilde dat ik mij als een volstrekte randdebiel zou gaan gedragen door kortingstickers te gaan plakken op hun waar.
Niettemin en desondanks zou ik mij vrolijk moeten maken om de bonusfolder die wekelijks in de bus valt, als het niet zo in en in diep triest was.
De 'chocolade-eisjes' zijn nog niets vergeleken bij:
plakken paashaaskaas (het staat er echt en het zijn echt plakken rubber in de vorm van)
excellent pittig kaasschuitje (een stuk kaas met korst)
excellent carpaccio van rauwe lamsham (sinds wanneer kun je een plak ham als carpaccio verkopen?)
excellent roomboter kaasovaaltjes (een bonus voor de bedenker voor de variant op kaasrondjes, -vierkantjes, driehoekjes)
excellent aardappel-paasfiguurtjes (gevulde met, jawel, aardappelpuree!)
Om kort te gaan: lees die folder, de onzin en de onzinnige verpakkingen.Echt, doe het en huil de tranen, die van hilariteit overgaan in verdriet, weg met een goed glas wijn en iets fatsoenlijks erbij te eten!
'Van zoveel voor zoveel' is pas echt een grap. De Excellentproducten liggen meteen 'afgeprijsd' in de winkel (of zie het foldertje in de Allerhande).
AH domineert in de Haagse binnenstad, dus dat is ook de enige super waar ik kom. Hoewel... sinds nog niet zo lang is er ook een Plus. Met wat taalfouDjes in de folder, een geheimzinnige knikkeractie en ze vinden dat stokbrood met kruidenboter een 'verrassend effect' geeft.