Wil je goedkoop boodschappen doen, dan kies je het best voor huismerken. Dat blijkt al jaren uit de prijspeilingen van de Consumentenbond. Het prijspeilverschil tussen huismerken en A-merken groeit zelfs gestaag: vorig jaar was het 45%, in 2014 nog maar 24%.

De goedkoopste huismerken vind je bij Lidl en Aldi. Ondanks het feit dat de supermarkten in prijsniveau steeds dichter naar het discounterniveau toekruipen, blijkt ook dit jaar Lidl weer het goedkoopst met zijn huismerken.

Maar dan komt de verrassing. Op de tweede plaats staat Dirk, op de derde Vomar en pas op de vierde plaats volgt Aldi. Het verschil tussen de goedkoopste supermarkt en het gemiddelde en tussen de koplopers is wel kleiner geworden. Lidl is 10% goedkoper dan het gemiddelde. In 2019 was dat nog 15% en in 2016 21%. Poiesz is met 17% de duurste huismerkensupermarkt.

Nog een opvallende bevinding: naast Jumbo en Hoogvliet, van wie dat al bekend was, blijkt ook online supermarkt Picnic verschillende 'prijslijnen' te hanteren. Dat houdt in dat deze supermarkten hun prijzen afstemmen op de nabijgelegen concurrentie. Dus ook bij Picnic kun je, afhankelijk van waar je woont, te maken krijgen met een lagere of hogere prijs. Over de hele linie zijn de Picnic-huismerken 1% duurder dan de gemiddelde supermarkt.
Consumentenbond - Lidl goedkoopste in huismerken | Consumentenbond
Reageer
  • Deel
Druk af