Guagni en Bianchi ontdekten dat de aglione een oude variëteit is die tot de Etrusken teruggaat. Tot 40 jaar geleden was de aglione nog volop beschikbaar maar daarna raakte hij in de vergetelheid. Volgens Slow Food waren er nog hooguit 10 boeren over die ieder zo'n 2.000 bollen per jaar telen. Guagni en Bianchi pakken het groots aan; in 3 jaar slaagde het duo erin op 2 hectare 30.000 bollen te telen.
De twee nieuwe telers krijgen de hulp van een aantal eenden. De dieren grazen het onkruid uit de bollenvelden en hun uitwerpselen dienen om de grond te bemesten.
Guagni en Bianchi zijn van plan de reuzenknoflook te introduceren in het hogere marktsegment en bij sterrenrestaurants. Ze hebben hun KissinGarlic alvast een verleidelijke naam gegeven. Wie zegt er nou nee tegen Il Bacio Italiano, de 'Italiaanse kus'?
Foto credit: Cabruta08
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Liever een knoflookgeur dan een deo- of aftershave meur.
Interessant.
Maar alhoewel ik bijna dagelijks 2-3 teentjes knoflook in mijn maaltijd doe, ben ik nooit beticht van 'knoflookadem'. Ik doe het zelfs in mijn kippenbouillon.
Desgevraagd een tijd geleden waren mensen in mijn omgeving ook verbaasd dat ik 'zoveel' knoflook at.
'Mijn' knoflook wordt vaak langere tijd gebakken/gestoofd/gekookt etc. Soms hele bollen in de oven: Het lekkerste wat er is voor mij.
Het is of de bereiding of een 'genetische aanleg'(?).