Heeft een lezer van Foodlog al gelijkaardig initiatief genomen/vernomen?
En wie zou wat minder dier en meer insect willen eten?
Lees meer: agripress.be
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De entomologen van Wageningen Universiteit maken al jaren reclame voor het eten van instecten met gefrituurde sprinkhanen en meelwormen en een meelwormenquiche die heel smakelijk was. Vorig jaar deden ze het grootschalig met de City of Insects. Toen vestigde ze het record insecten eten met 1750 eters.
Ik heb in Mexico ook de kevertjes geproefd en die waren aardig knisperig, maar de smaak was niet zo speciaal. Wel erg lekker waren de gebakken sprinkhanen met een sprinkeltje chilipoeder en limoensap, die goed smaakte in combinatie met quacamole. Het lijkt mij dat als je insecten op het menu wil zetten, je er wel wat mee moet doen. Het is geen biefstuk of garnaal.
Ik heb weleens mieren geprobeerd, maar daar was niet veel aan. Ik eet ook weleens honing en help daar Indianen mee.
Als ze niet beter smaken dan muffe nootjes, dan zie ik geen reden om insecten op mijn menu te gaan zetten, behalve als curiositeit misschien. Ik ben geen profeet. Het wereldvoedselprobleem gaan ze ook niet oplossen, en als dat al zo zou zijn dan zou dat ook met mosselen kunnen.
Ik zag de man van Bizarre Foods laatst levende kevertjes eten in Mexico en die vond ze lekker. Maar dat zegt hij bij bijna alles.
Ik kom die dingen altijd alleen als (vette) snack tegen. Of wat ik nu lees, als extra toevoeging in de nasi. Dus zo zie ik ze ook, als snack of zoiets als lardons door de salade.
Ik zie nog steeds niet hoe het echt als vleesvervanger zou moeten gaan dienen. Dat doet het in de landen waar ze het wel eten ook niet, toch?
Toeval. Ik heb net bij de groothandel zgn. buffalo-wormen en meelwormen geproefd. Ze waren gevriesdroogd. Weinig interessant van smaak. Alleen maar knapperig, met dat muffige wat ook niet al te beste noten kunnen hebben.
Helaas, want ja, ik ben voor insecten.
Ik denk overigens dat het aan de kwaliteit van de verwerking en conservering ligt.
De sprinkhanen waren uitverkocht. De verkoper vertelde dat er toch al flink wat mensen een bakje kopen. 250 gr. voor 3,25 ex BTW. Tlijkt me toch aan de prijs.