Om te voorkomen dat horecaondernemers pas gaan nadenken over personeelstekorten wanneer zij daar zelf mee te maken krijgen, is de SVH het project `Groeien in de horeca` gestart. Maaike Nas van de SVH zegt dat de vraag naar personeel in de horeca nu al groter is dan het aanbod en dat dat in de toekomst alleen maar erger zal worden. De SVH heeft `Groeien in de horeca` opgezet in opdracht van CNV, FNV, De Unie en Koninklijke Horeca Nederland.
bron: Horeca Entree met dank aan MKB-net
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Rene, je hebt helemaal gelijk. Maar ik verwacht,helemaal in de huidige tijdsspanne, dat die slag niet gemaakt gaat worden. En....overigens als je gebeld wordt om te kunnen komen werken op je vrije dag( ik weet het, dat gebeurt vaak) hoef je niet ja te zeggen. Als horecamedewerkers dat eens wat vaker zouden doen moet die werkgever zijn beleid wel bijstellen ;-)
Wellicht een idee om eerst eens na te denken over verbetering van de allerberoerdste CAO van Nederland, de Horeca CAO? En over de andere randvoorwaarden zoals personeelsinzet (op je vrije dag voor de zoveelste keer gebeld worden 'kan je werken?') en andere demotivatoren??? Ik heb zoveel goede mensen uit de horeca zien gaan omdat werken bij een bank of verzekeringskantoor zoveel beter is qua arbeidsomstandigheden en -voorwaarden.