Nederlanders staan dagelijks ruim een half uur in de keuken en in het weekeinde zelfs tot bijna 50 minuten. De meerderheid van de consumenten eet door de week gewoon aardappelen, groente en vlees. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Nederland tafelt’, uitgevoerd door Q&A Research en Consultancy onder ruim 1.100 consumenten. Het onderzoek vond plaats in opdracht van de brancheorganisatie van de servies- en kookspeciaalzaken, de Vereniging Gebra en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).
Vooral in het weekeinde pakken Nederlanders uit. De meeste ondervraagden besteden meer dan 40 minuten in de keuken en ook nog eens zeker zoveel tijd aan tafel. “Koken en tafelen is leuk en dat doe je met vrienden en familie”, aldus ruim tweederde van de Nederlanders.
Onderzoek Nederland tafelt: Nederlander staat nog bijna 40 minuten in de keuken.Nederlanders zijn nog steeds aardappeleters!
bron:
Nederland tafelt
(Deze site is opgezet om eten en tafelen te promoten en consumenten te stimuleren vaker bij de servies- en kookspeciaalzaak binnen te stappen.)
@Arnoud, Graag.
@ Ailkko,
Ik heb het artikel over buffelcamembert gevonden. Heb je daar nog belangstelling voor? Het stond in Het Financieele Dagblad van 14 november.
Dick heeft mijn email-adres. Laat even weten of je het nog wilt hebben.
Groet,
Arnoud
Dit verbaast me niets en ik denk ook dat voor veel mensen in een weekeinde 40 minuten nog overdreven is, maar ik ben zelden korter dan 40 minuten bezig met de maaltijd. Vrijwel altijd een uur, soms nog langer als ik de voorbereidingstijd meetel. Maar ja ik eet dan ook zelden aardappels met groenten en vlees.
Ho even. oa Overijssel, Limburg en zelfs Noord-Holland maken ook wijn.
Remy Tolk.
Lekker glas verse ( Hollandse) Melk...
Eet smakelijk!