Als we meer voor ons eten betalen, vinden we het ook lekkerder. Is het eten goedkoop, waarderen we het minder, krijgen we er schuldgevoelens bij en vinden we dat we teveel eten. Dat zijn de uitkomsten van een onderzoek door onderzoekers van de Amerikaanse Cornell University, meldt nu.nl.

In een New Yorks Italiaans buffetrestaurant mochten 139 proefpersonen voor 4 of 8 dollar zich aan het 'all you can eat' buffet tegoed doen. De proefpersonen werd gevraagd het eten een rapportcijfer te geven en hun eetervaring te beoordelen. De 'dure' eters waardeerden de gerechten gemiddeld 11% hoger. De 'goedkope' eters rapporteerden vaker 'een gevoel van overeten, schuldgevoelens en verminderd enthousiasme naarmate de maaltijd vorderde'.

Volgens de onderzoekers kunnen restaurants de resultaten gebruiken om hun 'beleving' te verbeteren. De resultaten kunnen ook voor gezondheidsdoeleinden gebruikt worden.
Dit artikel afdrukken