De Italiaanse Hoge Raad bekrachtigde gisteren het oordeel van een lagere rechtbank. Daarmee besliste het hoogste orgaan van de Italiaanse rechtspraak dat kreeften niet meer op ijs bewaard mogen worden voor een restaurantkok het dier in de pan doet.
Dierenactivisten klaagden de eigenaar van een restaurant in de buurt van Florence aan. In zijn bedrijf worden kreeften op ijs bewaard voor hun bereiding. Dat is in vele restaurants gebruikelijk. Het alternatief is een aquarium, dat voor aanmerkelijk hogere kosten zorgt.

Het oordeel van de Hoge Raad luidt dat, ondanks het feit dat kreeften doorgaans levend worden gekookt, dit niet betekent dat ze van tevoren mishandeld mogen worden. In plaats daarvan kunnen ze beter worden bewaard in zuurstofrijk water op kamertemperatuur, zoals in de aquaria die duurdere restaurants en zelfs supermarkten toepassen.
De eigenaar van het restaurant is veroordeeld tot een boete van €2.000, vermeerderd met €3.000 aan gerechtelijke kosten.
Telegraph - Italian court rules lobsters must not catch cold before cooking
Reageer
  • Deel
Druk af