Het boerenblad schrijft: De spotnotering voor room is in anderhalve maand tijd bijna €2.000 per ton in prijs gedaald. De boternotering volgt, zij het minder sterk. Ook de kaasprijs incasseert forse tikken. Foliekaas noteerde begin augustus nog € 3,50 per kilo, nu zit de spotnotering rond de € 3,05 per kilo en de druk omlaag blijft.

Omdat de gezondheidsstatus van verzadigd dierlijk vet weer in ere hersteld leek onder een breed publiek, stegen de prijzen voor de grondstoffen voor vette zuivelproducten. De markt remt weer af. Grote producenten blijken meer boter achter de hand te hebben dan verwacht. IJsfabrikanten, die afgelopen zomer bij sterk stijgende prijzen room en boter inkochten, laten hun fabrieken nu op een rustiger tempo draaien. Terwijl de melkveehouderij even hoopte op een fors tekort, dalen de prijzen van vette zuivel fors volgens Boerderij alweer.

Dat is slecht nieuws voor Nederlandse boeren die een beetje waren gaan gokken op vette verdiensten door slimme technieken om hun koeien te voeren.
Dit artikel afdrukken