Bob Geldof was boos op Al Gore die het waagt met Live Earth concerten (7 juli a.s.) de Live Aid concerten van eerstgenoemde te imiteren. Volgens Geldoff hebben ze geen concreet doel en zijn het gewoon popconcerten ter meerdere eer en glorie van Gore.

Omdat we het hieronder over Max Havelaar's duurzaamheid hebben - hoewel het niets met Havelaar als organisatie van doen heeft - toch 'ns die vraag: hoe serieus en 'nog een beetje links' moet je zijn om je met 'duurzaam' bezig te houden?

Bio is nog niet over - marketingwise dan - of iedereen is al over op duurzaam. V&D heeft inmiddels een duurzame Fair Trade winkel. Straks vind je er ongetwijfeld ook Fair Trade eten. Idem bij de AH, de Hema en De Bijenkorf. Speciale displays. De eerste verhalen over duurzaam eten in de stijl van Gore komen nota bene uit Nederland.

Hier een video van de performer Gore (die flink is aangepakt op zijn 'Inconvenient Truth' en zijn privé electragebruik). Is dit de toon voor duurzaam of kan het niet? Zou een duurzaam eten voorvechter zich zo mogen presenteren?

Even kijken naar deze video, want het is echt razend knap hoe Gore hier performt!

Dit artikel afdrukken