In een persbericht schrijft Aldi: De pasta met truffel van ALDI is een kwalitatief hoogwaardig artikel met champignons, eekhoorntjesbrood en truffelolie. De toevoeging van truffelolie is bedoeld om deze kwaliteitspropositie te ondersteunen en zorgt voor de heerlijke truffelsmaak van de pasta. ALDI gebruikt hiervoor de hoogwaardige witte Italiaanse truffel ‘Tuber Magnatum Pico’. Deze truffel staat in de markt bekend om haar sterke smaakintensiteit.

alditruffel


De transparante wijze van etiketteren, die ook op deze verpakking is toegepast, is volledig conform de huidige etiketteringswetgeving. Het gehalte en de naam van de gebruikte truffel worden op het etiket vermeld. ALDI vindt het vervelend dat dit mogelijk heeft geleid tot juist onduidelijkheid in plaats van de beoogde transparantie. Daarom past ALDI het etiket aan, om verwarring in de toekomst te voorkomen.

ALDI vindt de Gouden Windei-nominatie echter niet op z’n plaats en blijft achter de hoge kwaliteit van haar pasta staan. Het intrinsieke product dat door veel klanten dagelijks wordt gewaardeerd, zal daarom ongewijzigd blijven.


Meer niet lekker, wél echte truffel
Met andere woorden, méér truffel in de pasta is niet nodig en niet lekker, zegt Aldi eigenlijk. Het product smaakt perfect en is wel degelijk met echte truffel gemaakt. Er is dus geen reden om slechts van 'truffelsmaak' te spreken.

Hoe gaat Aldi het product nu noemen of de ingrediëntendeclaratie aanpassen? Wij vroegen het vanmorgen de discounter uit Culemborg. Het antwoord moet nog komen en plaatsen we hier later. Vooralsnog ziet de ingrediëntendeclaratie er zo uit:

aldipastadecla


Fotocredits: Tuber Magnatum Pico, zoals verkrijgbaar bij Italian Products
Dit artikel afdrukken