"Morgen opent in Antwerpen het nieuwe concept HNGRY, een winkel die niet is ingedeeld per ingrediënt, zoals de gemiddelde supermarkt, maar wel volgens gerecht. Aangezien beelden meer zeggen dan duizenden woorden, krijgt u onderaan een fotoreeks voorgeschoteld." Dat schrijft RetailDetail over een nieuw winkelconcept waar je geen boodschappen doet, maar winkelt om een maaltijd te kopen. Goedkoop is het niet, vindt Knack. Met z'n tweeën moet je rekenen op tussen de 15 en 20 euro.

Maaltijd als uitgangspunt
Bij HNGRY koopt je geen ingrediënten waar je zelf nog een maaltijd van moet maken. Je kiest er wat je wilt gaan eten, een compleet recept voor je maaltijd dus. Vervolgens ga je naar de plek waar alle ingrediënten voor dat gerecht bij elkaar staan. Precies in de juiste hoeveelheden, zodat je niets overhoudt of hoeft weg te gooien. Thuis kun je meteen aan de slag.

Oprichter van het concept is Thierry Peeters. Hij vond zijn inspiratie in Berlijn en besloot er in Antwerpen een winkel van te maken. "Dankzij HNGRY hoef je niet op zoek te gaan naar recepten, want die leveren wij. Samen met alles wat ervoor nodig is. Gezond, lekker en snel. De klant die naar HNGRY komt is een stedeling die én gezond wil eten én thuis wil koken én weinig tijd heeft", zegt hij tegen RetailDetail.

Op dit moment bestaat het assortiment uit de ingrediënten voor tien gerechten. Foto's en informatie over bereiding en bereidingstijd verleiden de klanten en informeren hen over wat ze kunnen verwachten.

Duur?
Peeters: "Mijn missie is het mensen makkelijker maken, maar ook hen gevarieerder leren koken en eten. Bovendien wil ik de winkelervaring op een andere manier bekijken. De vernieuwende manier van winkelindeling volgens recept, met alleen kwaliteitsgerechten én in de juiste hoeveelheden is een nieuwe manier van denken"

Is HNGRY duur, zoals Knack zegt? Dat hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Naar een restaurant gaan is duurder, ook als je naar een snelle eetcafé-formule of LaPlace gaat. Een maaltijdsalade van de Hema of AH kost tussen de 7 en 10 euro met zijn tweetjes. Daar hoef je dan niets meer aan klaar te maken, terwijl het product ontegenzeggelijk goedkoop is: je zou het nooit zelf voor die prijs aan ingrediënten bij AH of Jumbo kunnen inkopen. HNGRY speelt in op de klant die het gevoel wil hebben zelf te koken en zelf te weten wat ze in de pan doen, maar maakt het die wel het inkopen doen makkelijk.
Je moet die prijzen dus helemaal niet met elkaar vergelijken.

Fotocredits: HNGRY
Dit artikel afdrukken