Uit betrouwbare bronnen bij Het Parool vernamen we dat Versprille naar de Volkskrant gaat. Daar zal ze nationaal restaurantrecensies gaan schrijven. Desgevraagd bevestigde Versprille het nieuws.
Ze verwierf landelijke bekendheid door haar ontmaskering van biefstukrestaurant Piet de Leeuw in Amsterdam. Al jaren ging het gerucht dat het restaurant in plaats van runder-, paardenbiefstuk serveerde. Versprille bewees het door een eenvoudige DNA-test en won daarmee De Tegel, een prestigieuze journalistieke prijs. De jury van De Tegel roemde Versprille voor haar presentatie van 'stadsnieuws met landelijke allure'. De jury gaf haar een compliment in een tak van journalistiek waarin gewichtige meningen doorgaans de boventoon voeren: "De trits onderzoeksartikelen in een sector waar de gespecialiseerde journalisten te zelden onderzoek doen, is goed geschreven, met een lichte toon die mooi contrasteert met de vasthoudendheid van de verslaggever."
Hopelijk wint de Volkskrant met deze keuze een journalist die met haar benadering van voedsel en voeding niet alleen boven de grootstedelijke geest uit weet te stijgen, maar de Nederlandse eetjournalistiek bovendien een verfrissend informatieve allure weet te geven. Tot de zomer zal Versprille voor Het Parool blijven schrijven.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
In de opsomming hierboven, van verdiensten van Versprille, ontbreekt nog haar snelle, dolkomische ontmaskering, absoluut kleren van de keizer, van een pop-up kakrestaurant van Kranenborg en de Vara (Wereld draait door).
Versprille kan iets, doet iets, dat lezers doet schateren. Komt niet veel voor in de culi-kerk.
#4 Ik vind dat nog wel wat. We hebben dus een professionele pers die geruchten niet eens op een fatsoenlijke manier onderzoekt. Doet me een beetje denken aan de 'research' over de familie van der Valk.
Onvoorstelbaar dus, Erik, dat niemand het eerder bedacht. Nederland zit te wachten op meer van dat soort feitelijke journalistiek.
Een prestigieuze prijs wordt het genoemd. Omdat een journalist een stukje vlees van een restaurant (dat al jaren verdacht werd) laat testen...??
Maar de pagina bestaat wel hoor. Probeer het nog maar eens.