image Nutraingredients.com meldt dat Hibiscus in de belangstelling staat. Deze bloem met zijn prachtige kleur zou wel eens een prima middel tegen artherosclerose en aanverwante bloedvat-ziekten kunnen zijn. In Afrika worden de bloemblaadjes gedroogd om er thee van te maken.

Zou hibiscus na granaatappel worden toegevoegd aan het lijstje van superdrinks? Want inderdaad: het extract van hibiscusblaadjes is niet alleen geschikt voor thee, maar ook uitstekend te verwerken tot een zeer opwekkend fris drankje - geen frisdrankje - dat je weer even een 'pep' geeft. Koffie kan aan de kant en hibiscus is nog goed voor hart- en bloedvaten ook (dat kan van koffie niet gezegd worden).

Ik hoor wetenschappers er al langer over. Waarom ik dit berichtje nieuws vind? Het lijkt erop dat er steeds nieuwe natuurlijke producten 'hypen' en misschien zelfs wel gehyped worden. Prima .... het klinkt mij in ieder geval sympathieker in de oren dan al die pimpfoods ;-)
Dit artikel afdrukken