image


Dit bericht behoeft hier verder geen commentaar meer. Alleen maar een vraag: hoe lang houdt het Ik Kies Bewust-logo nog? Is het geen tijd dat over het IKB-feestje van de industrie eindelijk eens Kamervragen gesteld gaan worden?

Fridéale eerste frietje met voorkeursstempel

STEENDEREN - Fridéale van Aviko is het eerste frietje dat van het Voedingscentrum het predikaat ‘bij voorkeur’ heeft gekregen. Daarmee krijgt friet dezelfde status als een gekookte aardappel.

Het Voedingscentrum deelt voedingsmiddelen per productgroep in, in drie categorieën: ‘bij voorkeur’, ‘middenweg’ en ‘bij uitzondering’. In de categorie aardappelen, rijst en pasta heeft Aviko’s Fridéale nu de voorkeurspositie gekregen.
Vorig jaar kreeg het product al het ‘middenwegstempel’. Dat gebeurde toen het bedrijf de Jaarprijs 2006 van het Voedingscentrum – de voormalige Jaarprijs Goede Voeding – won. Het Voedingscentrum raadt consumenten aan om frites slechts bij uitzondering te consumeren.

Het geheim van Fridéale is een speciale coating waardoor ze 33 procent minder vet opnemen tijdens het frituren. Fridéale bevat daardoor aanzienlijk minder verzadigd vet en 30 procent minder calorieën dan gewone frites, aldus het Voedingscentrum.

Aviko mag Fridéale ook voorzien van het Ik Kies Bewust-logo. Producten met het Ik Kies Bewust-logo bevatten minder of weinig zout, suiker, verzadigd vet en transvet.


O ja, blijkens het bericht hieronder heeft de (fr)ideale-gekte nu ook de lunch bereikt en word je binnenkort door je werkgever beoordeeld op je eetpatroon. Of je wel genoeg Aviko, Cup-A-Soup, Calvé light met HFCS en vooral geen komkommer of halfvolle melk drinkt. In het laatste geval word je ontslagen. Die kun je nl. niet kopen bij de goeie fabrikant.

Let maar op.

Bron: evmi.nl
Dit artikel afdrukken