Het is opvallend druk aan de aardappelkraam op de markt. Hoe komt het zo druk, aardappelman? Antwoord is verrassend en onthullend. Slechte oogst. De meeste aardappelen worden in Nederland verkocht in supermarkten. Supermarkten zijn grote organisaties die in enorme hoeveelheden (moeten) inkopen. Als de oogst over het algemeen slecht is zullen over het algemeen beroerde aardappelen in de supermarkten liggen. Een deel van de winkelklanten wijkt dan uit. Op zoek naar iets beters. Een specialist die in kleine volumes inkoopt stuit op partijtjes puik spul waar supermarkten niets aan hebben omdat ze met zo'n partijtje moeilijk de hele keten kunnen voorzien. De reus kan onmogelijk wat slim Duimpje hem flikt. Wat een onverwacht feestje voor de zwerver over de markt. Andijker bradertjes had ie ook, mijn aardappelman. De foto is overigens van vorig jaar.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dan zit er een rotte knol in de zak. Gebeurd vaker. Ga maar zoeken welke. Medewerkers hadden er vast geen zin in.
Onvoorstelbaar, bij de Lidl kwam de geur van rot omhoog gedampt uit het aardappelschap.
Ah, hier is het rustig. Moe van Katan en eet-speculatie. Maar wat staat er nu op dat bord wat op de Langedijker Muizen ligt? Zijn dat Eko Frieslanders voor de puree? Mooie grote aardappels trouwens op de foto. Goede sortering. Da's in de super wel anders. Als je ze verpakt koopt dan zijn het vaak ondermaatjes. Of was dat daar op de markt nu ook zo ivm slechte oogst?
Dan maar wachten op de Hollandse vroege van de polder.