Het gaat er even niet meer om wie wat bedacht heeft. Nieuwe boerenbaas Hans Huijbers komt in zijn interview met Dick Veerman op de proppen met nieuwe coöperaties tussen producenten en consumenten. Ook op foodlog.nl werd een tijdje geleden al gesproken over nieuwe coalities. Veel belangrijker is wat we ermee gaan doen. Veel goede ideeën die door velen op het foodlog.nl forum zijn geplaatst liggen in de archieven. Ik ga met Dick proberen ze weer naar boven te halen. Samen met de ideeën uit dit draadje lijkt me de volgende stap de evaluatie van de ideeën en er gewoon maar eens een stuk of tien uit te voeren.
Volgens Dick wordt foodlog.nl stil gevolgd door de crème de la crème van de levensmiddelenketen.
Misschien moet die crème de la crème eens even de rug strekken, diep ademhalen en het beste dat ze te geven hebben maar eens in de reactieruimte schrijven. Dus kom op boeren, wetenschappers, journalisten, verdwaalde consumenten, voedingsdeskundigen, retailers, merkenbouwers, politici, bestuurders, bankiers laat jullie horen, geef wat je te geven hebt.
Er zit goud in foodlog (en in de deelnemers), laten we dat eens gaan delven en teruggeven aan de keten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eensteen in de vijver. Laten we eens een virtueel pretpark voor kleine initiatieven gaan bouwen met als centrale middelpunt een hele grote vijver. De attracties bestaan uit heel veel kleine initiatieven van boeren, tuinders, marktpartijtjes en het maakt niet uit van wie. Als het maar past bij het thema van het pretpark, transparantie, authenticiteit en een lekker en fijn gevoel.
Als openingshandeling gooien de initiatiefnemers ieder een steen in de vijver, het Lake of Taste (LOT). Elke steen zorgt voor kringetjes/netwerken van pretparkbezoekers. En al die verschillende kringetjes die raken elkaar weer en vermengen zich tot weer nieuwe grotere kringen. Op een gegeven moment worden het woelige baren en uiteindelijk wordt er iets gecreëerd waar zelfs een Titanic zich zou kunnen keren.
Goed zo Jan.
Waarom verbouwen we niet alleen dat dat de hoogste voedingswaarde heeft?
Een televisieprogramma: Land zoekt boer.
Bij het idee van Jan Robben moest ik denken aan het pretpark wat begon als een demonstratieproject voor de grote moderne landbouw: de Flevohof. Zou zoiets nu weer kunnen, maar dan echt modern. Met allerlei kringlopen, volledig biologisch(?!) en transparant, met iedereen uit de voedselketen er bij betrokken?
En bij het idee van Huib denk ik dan weer aan de Floriade, maar dan niet zoals nu alleen maar een eens in de 10 jaar kijk-eens-hoe-goed-we-als-tuinbouw-zijn-hoogtepunt. In de tussentijd bouwen aan een producent-consument-community met tussendoorfeestjes en eens in de 10 jaar het hyperhoogtepunt wat dan weer een versmelting van verschillende consumenten-producenteninitiatieven kan worden.