Tijdens de Spelen van Sochi publiceerde het videoblog AsapSCIENCE regelmatig informatieve video's over aspecten uit een Olympisch atletenbestaan. Dit filmpje, over het Olympische dieet, willen we u niet onthouden. We vonden het op de Huffington Post.



Er zijn interessante verschillen tussen de behoeften van een langlaufer en die van een schansspringer. Ook het ideale dieet van een schaatser komt aan bod, alles lekker plastisch uitgedrukt in koolhydraatrijke, eiwitrijke dan wel vetrijke gerechten of ingrediënten.

En mocht je je afvragen wat er zo bijzonder is aan de in het filmpje genoemde Lolo Jones: zij is een hordenloopster die tijdens 2 zomer-Olympische spelen een medaille misliep, bobsleet, ruzie maakt en veel aandacht trekt in de (Amerikaanse) media. Haar belangrijkste prestatie dit keer: héél veel calorieën wegwerken om op gewicht te komen. Er zijn meer atletieksporters die in de bobslee belanden, ook 'onze' Judith Vis is van oorsprong een hordenloopster en sprinter. Of zij ook een speciaal Olympisch dieet met veel calorieën heeft gevolgd, is ons onbekend. Ze deed het in ieder geval beter dan genoemde Lolo. Vis haalde met Esmé Kamphuis een vierde plaats in Sochi, waar Lolo bleef steken op de 11e.

Fotocredits: still uit video
Dit artikel afdrukken